burkolatok

Trapézlemez m2 árak összehasonlítása

A trapézlemez egyre népszerűbb tetőfedő és kerítésépítő alapanyag, ami nem csoda, hiszen sokféle felhasználásra alkalmasak lehetnek. Kiváló megoldás továbbá falak készítésére is, ugyanis előnyei között számos olyan tulajdonság megtalálható, amiért a többi anyaghoz képest sokkal jobb jellemzőkkel bír. Az egyik legfőbb érv mellette, hogy sokkal olcsóbb választás, mint a cserép, fa vagy éppen beton.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mire képes a trapézlemez, milyen árakra számíthatunk, ha ezzel szeretnénk felújítani az otthonunkat.

A trapézlemezek előnyei

A trapézlemezek felhasználásnak rengeteg előnye van, azonban a legjobb a költséghatékonyságával lehet meggyőzni az embereket. Négyzetméterre vetítve sokkal olcsóbb választás, mint bármely más anyag. Mivel egyedi méretben rendelhetőek, így az átalakítás során sokkal kevesebb hulladék keletkezik, mint a többi megoldás esetében. A Pascal Trapézlemez weboldalán egy helyen összehasonlíthatod az aktuális árakat. Itt megtalálhatsz minden fontos információt, emellett szakmai segítséget kaphatsz, hogy minden feladat az igényeidnek megfelelően legyen elvégezve.

További előny, hogy a lemezeket számos anyagból gyártják, mint az acél, az alumínium vagy éppen a polikarbonát. Ez pedig lehetővé teszi, hogy olyan anyagot válasszunk, amely megfelel mind a funkcióknak, mint a költségvetésnek. A legjobb persze a fém építőelemből készült változat, ami általában 0-35 és 0-75 milliméter közötti vastagságban készítenek el. Egy hidegen formázott acéllemez, amit az időjárásállóság, valamint a tartósság érdekében legtöbbször horganyzott formában készítenek el. Persze ott vannak a már említett műanyag és vegyes bevonatos megoldások is. Nem mindegy ugyanis, hogy beltérre vagy kültérre szeretnénk szerelni, hiszen ettől függ, hogy milyen vastagságú védőborítással látják el azokat.

Mit kell még tudni róla?

A trapézlemezek könnyű súllyal rendelkeznek, ezáltal könnyebbé teszik a telepítést és a szállítást. Csökken az építési idő és a munkaerőköltség. Emellett az acél és az alumínium alkatrészek ellenállnak a korróziónak és a rothadásnak, minden egyéb időjárási viszontagságnak, nedvességnek, napsugárzásnak és persze a hónak. Mi több, tisztításra sem igazán van szükség, a legtöbb esetben az eső és a hó rendbe teszi a lemez felületét. Ennek hála pedig hosszú élettartamúak lehetnek, kevesebb karbantartás igényelnek más anyaghoz képest.

Nem utolsó sorban néhány trapézlemez típus kiváló hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik, ami segít csökkenteni a fűtési és a hűtési költségeket. Egy felújítás tehát akár még a rezsiköltségben is szerepet játszhat. Ami pedig a külsőt illeti, a különféle színeknek és mintázatoknak köszönhetően az ingatlan esztétikai megjelenése még egyedibbé válik.

Mi a helyzet az árakkal?

Trapézlemez m2 árak összehasonlítása azonban már egy kicsit bonyolultabb folyamat, hiszen függ a színtől, az anyagtól, a mintázattól egyaránt. A K10-es méret a legolcsóbb, majd jön a K20-as és a K35-ös méret, bár a különbség a méretek és a színek között általában pár száz forintot jelent négyzetméter árakat tekintve.

Ehhez képest például a cserepes lemez esetében a legolcsóbb verzió is közel annyiba kerül, mint a legvastagabb trapézlemez. Persze még mindig sokkal kedvezőbb árakról beszélhetünk, mint egy hagyományos anyagnál.

Miért éri meg ezt választani?

Mivel könnyűek, így nem terhelik feleslegesen a tetőszerkezetet. Emellett ott a tény, hogy a felhasználhatóságuk tulajdonképpen mindenre kiterjed, nem véletlenül találkozhatunk vele ipari létesítményeknél, lakóházaknál, illetve a mezőgazdasági épületek esetében sem. Az anyagvastagság, a bordamagasság, a szín, valamint a táblanagyság tekintetében igen nagy variációs lehetőséget kínálnak a gyártók. Mivel könnyű, egyszerűen szerelhető, így bármit lehet belőle készíteni, bármihez rögzíthető, de a kiváló eredmény érdekében nem árt szakember segítségét kérni.

Bár a burkolóanyag általában tetőfedés esetén jön szóba, nem ritka, ha valaki garázsajtót vagy kerítést épít belőle. Kiválóan alkalmas még homlokzati egységként, illetve oromfal burkolására. Remek választás, ha valaki napelemet és napkollektort szeretne az otthonára szereltetni.