torna

Hogyan néz ki egy női hormontorna menete?

A szertornáról vagy az akrobatikus tornáról már biztos, hogy hallottál! A hormontornát viszont lehet, hogy még nem ismered. Pedig kiemelkedően jótékony hatása van. Ez az Aviva torna. Milyen egy Aviva torna? Hogyan néz ki egy női hormontorna menete? Gyere, ismerd meg!

Az Aviva módszer

A torna a módszer kidolgozójáról, Aviva Gabriella Steinerről kapta a nevét, aki segíteni szeretett volna a nőgyógyászati problémákkal, hormonháztartási nehézségekkel küzdő hölgyeknek. A gyakorlatok az alhasi és a kismedencei izomzatra, az ún. Dolgozó Zónára koncentrálnak, úgy, hogy közben az egész testet, az alhasi izmoktól kezdve a medencét, a gát- és farizmokat, a lapockák közötti területeket a nyakig teljes egészében átmozgatja. A női szervek területeinek az áttornáztatása serkenti a vérkeringést, amely pozitívan hat a belső elválasztású mirigyek működésére, így a tornának köszönhetően a hormonháztartás egyensúlya helyre áll. Az Aviva torna gyakorlatokról a Változás Műhely weboldalán is tájékozódhatsz bővebben.

A hormontorna menete

A teljes testet átmozgató, izomerősítő torna a combközéptől a köldökig tartó területet speciális lazító és szorító mozdulatokkal dolgoztatja át. A csípőforgatások, medencebillentések, feszítő, majd eleresztő gyakorlatok serkentik az artériás és vénás vérkeringést, ezáltal megtisztítják a szervezetet a felgyülemlett anyagcseretermékektől és salakanyagoktól utat engedve a vitaminoknak és a hormonoknak.

A lüktető gyakorlatok munkára késztetik a belső elválasztású mirigyeket, amelyek az életműködésünket szabályozó hormonokat termelik és a vérkeringés útján jutnak célba. Az agyalapi mirigy, a pajzsmirigy, a petefészek vagy a hasnyálmirigy által termelt hormonok számos belgyógyászati, nőgyógyászati problémát okozhatnak, ha működésük szabálytalanná válik.

A hormonháztartás helyrebillentése és azon túl

A hormonális egyensúly helyrebillentése mellett még két nagyon pozitív hatása van a hormontornának. A dinamikus mozgás serkenti a nyirokkeringést, amely immunrendszerünk támogatója. A belső átmozgatás hatását pedig a külső akupresszúrás pontok aktív átmasszírozásával erősítik a tornázók, ezzel a belső szervek öngyógyító folyamatai kapnak további megerősítést.

A tornának köszönhetően a nőiességgel kapcsolatos problémák enyhülnek, vagy teljes mértékben megoldódnak. A pozitív változásról kortól függetlenül számolnak be az avivások, az idősebbeknél a változó kor tünetei enyhültek, a fiatalok körében pedig sokan gyermekáldásnak örülhettek a tornának köszönhetően. Folyamatosan érkeznek visszajelzések a petefészek problémáival küzdők részéről, illetve a pajzsmirigy alul- vagy túlműködéssel küzdők is pozitív hatásról szoktak beszámolni.

Jótékony hatásai

Aviva Gabriella arra törekedett, hogy egy olyan tornával segítse nő társait, amely megoldást nyújt a hölgyeknél a nőgyógyászati, férfiaknál az urológiai problémákra. A módszer nemcsak a fizikai állapotot javítja, hanem egy különleges lelki töltődést is nyújt. A tornázók megismerik saját testük működését, kiteljesednek nőiességükben, felszabadultabban és boldogabban élik mindennapjaikat.

Tudtad, hogy az Aviva tornát online is végezheted? Csatlakozz te is az avivásokhoz és élj kiegyensúlyozott életet!